Манчестър Сити победи с 2:1 Уест Хям в двубой, който през първото полувреме се игра при силен снеговалеж. Илкай Гюндонаган и Фернандиньо бяха точни за успеха на „гражданите“, а почетният гол за „чуковете“ бе дело на Мануел Лансини.

С трите точки Сити се върна на второто място във временното класиране на Висшата лига. Лидер с по-добра голова разлика продължава да е Челси, който по-късно днес приема Манчестър Юнайтед.

Съперниците започнаха динамично на „Етихад“, независимо, че до почивката валеше силен сняг, който направи терена много тежък за игра. Лапорт засече с глава центриране на Гюндоган от корнер, след което топката облиза гредата.

После гол на Марез бе отменен заради засада. В 33-ата минута логичното се случи и Сити откри резултата. Марез центрира към Гюндоган, който от няколко метра бе точен.

Веднага след това шут на Жезус бе блокиран на голлинията от Джонсън. Малко преди края на първата част Фабиански спаси далечен удар на Кансело. Топката рикошира в Марез, който стреля от малък ъгъл, но нацели страничния стълб.

След почивката снегът спря, но не и натискът на „гражданите“. В 56-ата минута Стърлинг подаде към Жезус, който преодоля вратаря, но притичалият Кресуел изби топката пред голлинията.

До края футболистите на Пеп Гуардиола спокойно контролираха случващото се на терена, но чак в края стигнаха до втори гол. Жезус подаде към резервата Фернандиньо, който реализира с точен удар от границата на пеналта.

След това пък попадение на Бернардо Силва бе отменен заради засада. В последните секунди Лансини оформи крайния резултат след страхотен шут в горния ъгъл на Едерсон.


Манчестър Сити - Уест Хям 2:1

Голмайстори: 1:0 Гюндоган (33), 2:0 Фернандиньо (90), 2:1 Лансини (90+4)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Гюндоган, Родри, Силва, Марез, Жезус, Стърлинг

Уест Хям: Фабиански, Джонсън, Зума, Доусън, Кресуел, Соучек, Райс, Форналс, Масуаку, Бенрама, Антонио