Италианският вестник Tuttosport съобщи, че разследването на спорните трансфери от страна на прокуратурата и икономическа полиция в страната включва все повече клубове. 

Първоначално агенти на двете ведомства нахлуха в офисите на Ювентус и иззеха от там документация, свързана с плащания и трансфери на клуба. Разследването обаче е било разширено и касае няколко италиански първодивизионни отбора, както и чуждестранни клубове като Барселона и Манчестър Сити.

Прокуратурата в Торино е назначила разпити на отговорни лица, заподозрени във фиктивно завишаване на цените при трансфери на играчи с цел генериране на така наречените капиталови печалби, като по този начин се подвеждат инвеститорите и се фалшифицира реалната финансова картина на клуба. 

Прокуратурата разследва цели 42 трансфера само в Ювентус, а други клубове са действали по подобен начин, така че в италианския футбол някои експерти прогнозират ново земетресение, което може да предизвика истински ефект на доминото дори в цяла Европа. Вестник Tuttosport съобщава, че прокуратурата разследва и други италиански тимове като Наполи, Дженоа, Сампдория и Емполи.

Tuttosport добави, че някои обект на разследването са и Барселона, Манчестър Сити, Марсилия, Базел, Амиен, Лил и Лугано, пише "Труд". От италианската полиция ще разкрият до два месеца повече подробности от мащабната акция.