За такава вечер мечтае всеки клуб! „Манчестър Сити“ направи „Лийдс“ на пух и прах – 7:0. А имената в историята на клуба със златни букви записаха Пеп Гуардиола, Рияд Марез и Кевин де Бройне.

Испанецът е треньорът, под чието ръководство елитен английския клуб най-бързо е достигнал 500 гола! Стартът на шоуто бе за младока Фил Фоудън, с чието попадения постижението на Пеп стана факт. Гуардиола е водил „Сити“ в само 207 мача от първенството. Досегашният рекордьор се казваше Юрген Клоп. С него „Ливърпул“ стигна 500 гола за 234 двубоя.

В името на рекордите Рияд Марез стана първият футболист в историята на Висшата лига, който се разписва в своя мач №100 за два различни отбора. Първо го направи за „Лестър“, а сега за „Сити“. А Кевин де Бройне вкара гол извън наказателното поле за 20-и път, откакто дебютира за „гражданите“ през 2015 година. Никой друг във Висшата лига не го е правил. В 83 мача като титуляр на „Итихад“ белгийският национал е участвал в 80 гола – 30 вкарани и на 50 асистирани.

„Няма нищо позитивно от нашето представяне – призна Марсело Биелса, треньорът на „Лийдс“, който за първи път в кариерата си, наброяваща 568 мача, допусна 7 гола. – Нямам извинение. Провалихме се не като индивидуалности, а като отбор. Нищо не направихме добре. Никога мой отбор не е играл така“, добави той, цитиран от "Труд".