Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предупреди играчите си да внимават с празнуването около Коледа и Нова Година и да спазват дисциплина. 

Снимки на Джак Грийлиш и Фил Фодън в нощен клуб след двубоя срещу Лийдс остави двамата извън мача срещу Нюкасъл в неделя, който Гражданите спечелиха спокойно с 4:0. 

„Това бяха играчите, които заслужаваха да играят в този мач. Около Коледа следя внимателно поведението на всички на и извън терена и когато те не се държат както трябва извън мачовете, няма да играят. Трябва да запазим максималната си концентрация“ заяви Гуардиола, който не бе никак доволен от играта на отбора си през първото полувреме срещу Свраките. 

Грийлиш и Фодън играха много силно при разгрома срещу Лийдс и като цяло правят много силна кампания, но това бе ясно предупреждение да внимават с поведението си, както и към останалите, че позицията на никого не е гарантирана. 

Сити дръпна с 3 точки пред Ливърпул и с 6 пред Челси на върха в класирането и отново набира сериозна скорост по това време на сезона, след като и през миналата кампания серия от 15 поредни победи през зимата на практика осигуриха титлата.