Пеп Гуардиола настоя, че битката за титлата не е приключила, след като неговият Манчестър Сити отвори разлика от осем точки на върха след минимален успех при визитата на Брентфорд с 1:0.

Конкурентите за титлата Ливърпул и Челси загубиха точки в последните два дни, като изостават съответно на девет и осем точки от първенеца, докато „гражданите“ спечелиха десетата си поредна победа във Висшата лига. Но Гуардиола отказа да заключи, че битката за титлата е вече приключила при толкова много точки, които има да се разиграят и толкова много трудни мачове до края на първенството.

„54 точки остават да се разиграят. Така че когато го поставите в тази перспектива, осем точки е абсурдно. Но ние спечелихме десет поредни мача и това е една от нашите цели. Нямаме много време и на 1 януари играем срещу един от най-добрите отбори откъм форма в момента – Арсенал. Може би най-добрата им форма в последните четири, пет или шест години. Така че, това е още една победа, сега почиваме и се възстановяваме“, започна той за Amazon Prime.

Фил Фодън донесе успеха срещу Брентфорд след асистенция на Кевин Де Бройне, който се завърна към най-добрата си форма, след като доскоро се възстановяваше от прекаран коронавирус. И Гуардиола не пропусна да похвали дуото. „Изключителни. Фодън, той вече е завършен играч. Нямаме никакви съмнения относно качествата му. Знаехме го. Откакто той започна да играе за нас, винаги е бил невероятен. Кевин Де Бройне отново беше изключителен днес“, завърши испанският специалист.

Манчестър Сити е вече в серия от десет последователни победи в Лигата четири пъти под ръководството на Гуардиола – два пъти повече от всеки друг клуб, на който той е бил наставник. /БГНЕС