Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали големия си конкурент за титлата в Англия Ливърпул с метафоричното "трън в задника", обяснявайки, че мърсисайдци винаги създават проблеми на неговия тим.

Каталунският специалист не смята, че битката за титлата във Висшата лига е решена, въпреки че "гражданите" имат аванс от девет точки, но са и с мач повече.

Сити се бори за трофеи на няколко фронта, като във вторник вечер разби Спортинг Лисабон с 5:0 като гост в първия осминафинал между двата тима и, на практика, си осигури продължаването напред в турнира.

Запитан кой отбор може да спре Сити, цитираният от webcafe.bg Гуардиола отговори: "Ливърпул. Те са най-големият ни противник в последните няколко сезона. Те са като трън в задника. Винаги са готови да се борят; имат фантастичен отбор."

Директният сблъсък между двата тима във Висшата лига е на 9 април на "Етихад". Двубоят по-рано през сезона на "Анфийлд" завърши със зрелищно 2:2.

Сити продължава да преследва така мечтаната корона в Шампионската лига, докато Ливърпул успя да я вдигне за последно през 2019-а. "Червените" също имат сериозни апетити за купата с ушите, но за целта първо ще трябва да мине през италианския шампион Интер.