Скот Карсън, вратарят със статут на резерва в „Манчестър Сити“, записа чудат рекорд в Шампионска лига. Опитният футболист се завърна в игра в турнира 16 години и 344 дни след своя дебют. Карсън влезе в 73-ата минута при 0:0 със „Спортинг“ (Лисабон) в реванша в знак на жест от своя мениджър Хосеп Гуардиола. Англичанинът, който през 2005 година пази за „Ливърпул“, е големият любимец на испанския мениджър.

„Имаме един играч, вратар, който е изключително важен за нас, а това е Скот Карсън", обясни по-рано през сезона цитираният от "Труд" Гуардиола. - "Той е капитанът зад кулисите. Той не се промъква из вестниците, не е на терена, но е в съблекалнята като капитан. Надявам се, че той ще остане с нас още дълго време“.

В кариерата си той има мач срещу ЦСКА при загубата от „червените“ насред „Анфийлд“ през 2005 година с 0:1. По-късно през сезона Карсън игра и срещу „Ювентус“ на 1/4-финалите заради контузия на Йежи Дудек, а в паметния финал с „Милан“ в Истанбул бе на резервната скамейка.

Карсън има 522 мача в своята кариера във всички турни, а през годините е играл още за „Шефийлд Уензди“, „Чарлтън“, „Уест Бромич“, „Астън Вила“, „Дарби Каунти“, „Бурсаспор“.