Манчестър Сити има договорка да привлече Ерлинг Холанд през лятото от Борусия Дортмунд, съобщава The Daily Mail.

Норвежкият национал се превърна в един от най-горещите атакуващи футболисти днес и много от водещите европейски грандове се интересуват от услугите му.

Той има откупваща клауза от 63 млн. паунда в договора си с Дортмунд и изглежда сигурно, че ще си тръгне от германския клуб през лятото. Сити от дълго време имат интерес към играча, подобно на отбори от ранга на Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен.

Агентът на Холанд Мино Райола работи усилено за намирането на най-доброто решение за клиента си, като според The Daily Mail Сити са на финалната права за подписване със стрелеца.

Според изданието „Източници в Германия близки до сделката са казали на Sportsmail, че сега очакват 21-годишния футболист да избере да премине на „Етихад“. Те добавят, че личните условия са били обсъдени и рамката на договора е готова за подписване от шефовете на Сити“. Освен трансферната сума се очакват и значителни бонуси, с които сделката може да достигне 100 млн. паунда, но това не е отказало „гражданите“, добавя The Daily Mail.

Сити не замениха легендата на клуба Серхио Агуеро и мениджърът Пеп Гуардиола наскоро заяви, че тимът му има нужда от централен нападател. Клубът се провали на няколко пъти в опитите си да закупи Хари Кейн от Тотнъм миналото лято и Гуардиола намекна по-рано през кампанията, че „корабът е отплавал“. На 21, Холанд предлага повече силни години пред себе си, както и по-висока трансферна сума при евентуална продажба, но неговият инстинкт пред гола е основната причина, която привлича Сити – отбор, в който се подвизава баща му между 2000-2003.

Слуховете за бъдещето на Холанд ще продължат вероятно до потвърждаването на следващата му дестинация. Бившият норвежки национал и журналист сега Ян Оге Фьортофт заяви, че нищо не се е променило по отношение на ситуацията с младия нападател.