Украинският футболист Андрий Кравчук започна подготовка с шампиона на Англия Манчестър Сити, след като прекрати договора си с руския Торпедо Москва. "Гражданите" са получили специално разрешение от ръководството на Висшата лига, за да може 23-годишният футболист да тренира с тима до края на сезона.

Кравчук е бил на лагер в Турция с Торпедо Москва при започването на руската военна инвазия в Украйна. След това е прекратил договора си със столичния клуб. "Чувствах се неловко да играя за руски отбор. Играех футбол в страна, която нападна моята родина. Да напусна клуба беше единственото решение за мен. Хората в Украйна нямаше да ме разберат, ако бях продължил с Торпедо", сподели Кравчук пред Би Би Си.

За идването му в Манчестър Сити е помогнал защитникът на "гражданите" и украински национал Александър Зинченко. Двамата са тренирали заедно в младежкия отбор на Шахтьор Донецк. Семейството на Кравчук все още е в Киев, където брат му Алекс е част от отбранителните сили на града. "Всеки ден му казвам колко много се гордея с него, не само защото пази семейството ни, а цялата страна и украинския народ. Много съм притеснен, всеки път, когато разбера, че има сирена за бомбардировки. Мисля си как семейството ми може да умре", допълва той.