Футболистите на Манчестър Сити трябва да изиграят мача на живота си днес, ако искат да отстранят Реал Мадрид и да играят за втора поредна година на финал в Шампионската лига, сигурен е анализаторът на Скай Спортс - Гари Невил. Бившият английски национал е категоричен, че испанците са най-опасният отбор в този турнир и са на това ниво заради опит, трупан с десетилетия, пише БТА.

"На Манчестър Сити им предстои огромен мач. Съперник е Реал Мадрид и това изглежда все повече и повече като двубой за титла в тежка категория на професионалния бокс. Веднъж на няколко години виждаме поход към финала, подобен на този на Реал Мадрид - исторически силен отбор, който просто не се предава. Те вече бяха извън турнира с единия крак на няколко пъти (срещу ПСЖ, Челси и сега срещу Сити), но отказват да загубят. Мисля си, че Пеп го е страх най-много от това", заяви Невил за Скай Спортс.

"Колкото и добре да играят Сити, какъвто и футбол да покажат, независимо колко дълго владеят топката, срещу тях в сряда ще излезе един много опасен звяр. Той никога не се предава, никога не спира и няма почивни дни. Ето това ги чака. И докато Ливърпул се нуждаеше само от гол срещу Виляреал, то футболистите на Сити трябва да изиграят мача на живота си на Бернабеу.

"Този двубой ще окаже огромно влияние на остатъка от сезона за Сити. Ако отпаднат в сряда, това ще ги изцеди психически, защото тяхната голяма цел, на Пеп Гуардиола голямата цел е да спечелят този трофей. Чака ги много, много важен мач.

"Лично моето мнение е, че Сити ще продължи напред. Никога обаче не бих отписал Реал Мадрид заради изключителната устойчивост, която показват футболистите на този отбор. Те изглеждаха приключили тотално на Етихад, където Сити можеше да наниже три, четири, пет или дори шест гола. Този клуб притежава нещо специално, което Сити го няма - духът на Шампионската лига. На тях все още им е трудно в този турнир, а феновете тепърва свикват с успехите на това ниво.

"Загубата срещу Челси миналата година може да ги мотивира, но срещу Реал Мадрид те ще нуждаят от всичко и дори повече. Успяха да го направят срещу Атлетико, но срещу Реал битката ще бъде на кръв. 

"За мен Сити е фаворит, защото съм убеден, че ще вкарат голове на Бернабеу. Челси го направи, а Сити играе дори по-добре. Подават си отлично, а когато го правят срещу отбор, понесен в атака от феновете си, те няма как да нямат положения. В това отношение разликата може да бъде направена от Кевин Де Бройне. В първия двубой той бе невероятен, но ще трябва да играе така и в реванша. Това е неговият момент.

"Де Бройне винаги е бил уважаван и обичан от всички във Висшата лига. Наслада е да го гледаш, но в Шампионската лига трябва да вдигне още едно ниво. Трябва да отбележи победния гол на Бернабеу и окончателно да се утвърди като талант от най-високо ниво. Това наистина е неговият момент".

Снимка: БГНЕС