Нападателят Ерлинг Холанд е информирал Борусия Дортмунд, че ще напусне клуба от Бундеслигата в края на сезона, за да се присъедини към шампиона на Висшата лига Манчестър Сити.

Телевизия "Скай" и порталът "Атлетик" съобщиха, че шефът на Сити Феран Сориано е информирал главния изпълнителен директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке, че ще активират клауза за освобождаване от 75 милиона евро (78,9 милиона долара) в договора на Холанд.

Според белгийския вестник "Nieuwsblad", Холанд е преминал медицински тестове в болницата "Еразъм" в Брюксел в понеделник. Дортмунд каза, че на играча е разрешено да има почивен ден, за да "се погрижи за личните си въпроси".

Според публикацията, персоналът на болницата "Еразъм" е бил изненадан, че един от най-разпознаваемите футболисти в света внезапно е там. Съобщава се, че Холанд е решил да отиде в Брюксел, за да могат тестовете да се проведат без никакъв шум.

Ръководителят на професионалния футбол на Дортмунд Себастиан Кел каза пред предаването "Doppelpass" на Sport1 в неделя, че трансферът може да бъде сключен тази седмица.

За заместник на Холанд вече се подготвя германския национал Карим Адейеми, който в момента е в Ред Бул Залцбург.

Самият Холанд премина в Дортмунд от Залцбург в началото на 2020 година срещу сумата от 20 милиона евро.