Сезон 2022/23 на Висшата лига стартира този уикенд и дава заявката да бъде един от най-интересните в историята. Това ще е юбилейната 30-а кампания след ребрандирането на английския елит.

Титлата се държи от Манчестър Сити, който през пролетта спечели поредната зашеметяваща битка с Ливърпул и триумфира отново като първенец.

А колко неща се промениха от зората на Премиършип и сезон 1992/93, когато Алън Шиърър премина от Саутхемптън в Блекбърн за 3,3 милиона паунда и това беше наистина мега трансфер.

Като контраст - преди седмици Ливърпул похарчи 85 милиона за нападателя на Бенфика Дарвин Нунес и от уругваеца се очаква да е един от хитовете на сезона.

Той не е единственото ново голямо име, след като Ерлинг Халанд се присъедиини към Манчестър Сити. Станахме свидетели и на вътрешни големи трансфери, като тези на Габриел Жезус от Сити в Арсенал, на Рахим Стърлинг от "гражданите" в Чеси, на Ричарлисон от Евертън в Тотнъм и др, припомня webcafe.bg.

По традиция по това време на годината суперкомпютърът на talkSPORT "разиграва" първенството, за да даде крайното класиране. Ето и Топ 7 според прогнозата:

1. Манчестър Сити
2. Ливърпул
3. Тотнъм
4. Арсенал
5. Манчестър Юнайтед
6. Челси
7. Нюкасъл Юнайтед