Бернардо Силва ще остане в Манчестър Сити въпреки интереса на Барселона към него според изпълнителния директор на английския шампион Феран Сориано.

Барселона бе много активен на трансферния пазар, като привлече Роберт Левандовски, Рафиня, Жюл Кунде, Андреас Кристенсен и Франк Кесие, като надеждите са да бъде взет и Маркос Алонсо от Челси.

Каталунците имаха сериозен интерес и към Силва, но той отказа да бъде трансфериран по-рано този месец, като заяви, че Сити "знае какво искам".

Силва трябва да играе на "Камп Ноу" в сряда, когато Сити гостува на Барселона в благотворителен мач, чрез който ще се събират средства за борбата срещу заболяването на моторни неврон, но Сориано е категоричен, че португалският халф няма да премине в испанския отбор.

"Разбира се, мога да потвърдя, че Бернардо Силва ще остане в Манчестър Сити", каза директорът пред предаването "Ел Чирингито де Хугонес".

Пеп Гуардиола също потвърди многократно желанието си да задържи Силва. Португалецът игра в 50 мача за Сити във всички турнири миналия сезон, като повече от него има единствено Жоао Кансело (52). Той вкара 13 гола и даде 7 асистенции.

Снимка: БГНЕС