Риад Марез пропусна да донесе победата на Манчестър Сити при гостуването на Борусия Дортмунд. Срещата завърши 0:0 след като алжиреца пропусна дузпа. Вратарят на немците Кобел отрази удара му от бялата точка. Това е трета пропусната дузпа от Марес при последните му 4 изпълнения от бялата точка. И трите пропуска са след спасявания на вратаря.

През май тази година Марез пропусна срещу Уест Хям във Висшата лига. След това изпусна срещу Копенхаген по-рано този месец, но и отбеляза срещу датчаните в Шампионската лига. Преди да дойде провала срещу Дортмунд. Това са три от общо четирите пропуска на Марез от дузпа за Манчестър Сити. Той изпусна и първия си опит от бялата точка срещу Ливърпул през октомври 2018 г. Алжирецът има и 10 вкарани дузпи за Гражданите.

Проблемът на Сити при дузпите не е само с Марез. Като цяло Гражданите са пропуснали 25 от последните 80 дузпи, които са изпълнили, откакто Пеп Гуардиола пое тима. Зрелищни пропуски в този период имаха Серхио Агуеро, Кевин де Бройне, Рахийм Стърлинг, Илкай Гюндоган...

През уикенда срещу Брайтън дузпата бе изпълнена и вкарана от Ерлинг Холанд, въпреки че Марез беше на терена. Норвежецът изглежда като опция да поеме титулярната позиция за изпълнение сега. Той е вкарал 15 от 17-те дузпи в кариерата си.