Борусия Дортмунд и Манчестър Сити не си вкараха в мач от група "G" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Ремито обаче стигна на Борусия да се класира на осминафиналите, тъй като отборът има 8 точки - с три повече от третия Севиля, който записа загуба и реми срещу дортмундци. Класиралият се напред още в предния кръг Манчестър Сити събра 11 пункта.

Двата отбора започнаха много предпазливо за своите високи офанзивни стандарти и в първата половина на първото полувреме се стигна само до едно интересно положение. Карим Адейеми излезе сам срещу вратаря на гостите Ортега, но шутира право в обсега му.

Точният удар на Джио Рейна не затрудни стража на манчестърци, които владееха топката в 70% от времето. Това обаче далеч не ги правеше опасни. Точно обратното - десетина минути преди почивката отново Борусия можеше да открие, но Юсуфа Мукоко би покрай лявата греда от движение.

Малко по-късно Мукоко отново шутира след пас на Адейеми, но право в ръцете на вратаря. "Гражданите" отвърнаха чак в добавеното време на първото полувреме, но ударът с глава на Натан Аке мина доволно над напречната греда.

Десетина минути след почивката Рияд Марез игра хитро за дузпа и я получи за ритник от Емре Джан в пеналта. Потърпевшият застана зад бялата точка и би силно в левия ъгъл, но стражът на вестфалци Грегор Кобел спаси.


Борусия Дортмунд - Манчестър Сити 0:0

Пропусната дузпа: Марез (Сити) - 58'