Ерлинг Холанд ще счупи много рекорди във Висшата лига, в това число и за най-много попадения в един мач, сигурен е легендата на Арсенал Тиери Анри. 

Норвежецът има вече 24 гола в 19 мача във всички турнири през  сезона за Ман Сити, като в първенството е вкарал 18 пъти в 13 срещи. 

Досега с по 5 гола в една среща от Висшата лига могат да се похвалят Димитър Бербатов, Серхио Агуеро, Алан Шиърър, Джърмейн Дефо  и Анди Коул, но Холанд е способен да ги надмине. 

„Той е нападател от старата школа. Има страхотна амбиция да бележи, както и невероятното умение да се пласира както трябва. Вярвам, че докато е в Ман Сити той ще вкара 6 гола в един мач, сигурен съм дори, предвид положенията, които отборът създава“ обяви Анри. 

„Дали ще мине 50 гола за една кампания? В първенството едва ли, но във всички турнири със сигурност. Бих го сравнил с Шиърър, с Линекер, Герд Мюлер, Паоло Роси и Филипо Индзаги“ добави французинът. 

Ако е здрав изглежда напълно сигурно, че още през този сезон норвежецът ще подобри постижението за един сезон във Викшата лига, което е 32 гола в 38 мача и 34 в 42 срещи.