Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се пошегува, че е гений, след като двойна смяна донесе три точки за Манчестър Сити при гостуването на Челси и приближи тима на 5 точки до лидера Арсенал в битката за титлата във Висшата лига.

Резервата Рияд Марез вкара единствения гол за успеха с 1:0, а асистенцията бе дело на друг играч, влязъл като смяна - Джак Грийлиш. Двамата се появиха на терена само три минути, преди да изработят победното попадение.

"Първото полувреме играхме твърде небрежно. Не създадохме положения за гол, нашата преса беше толкова слаба, че не бяхме добре организирани, но през второто полувреме коригирахме неточностите и надиграхме Челси във всички аспекти на играта", коментира Гуардиола след мача.

"Аз съм гений. След мача с Евертън ме попитаха защо не направих смяна до 81-та минута. Помислих за това днес и направих няколко и спечелихме. Хората имат нагласата, че през ноември вече сме шампиони, а това е невъзможно. Други отбори не са подложени на това напрежение. След четири титли за пет години не е лесно да отново да бъдем на върха. Хубаво е да сме близо до върха, но с начина, по който Арсенал играе, те заслужават да са първи", коментира Гуардиола.