Манчестър Сити разгроми с 4:1 Борнемут като гост в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига.  Хулиан Алварес, Ерлинг Холанд и Фил Фодън бяха точни за "гражданите", Кристофър Мефъм си вкара автогол, а Хеферсон Лерма отбеляза почетното попадение за "черешките".

С успеха шампионите отово се приближиха на две точки от лидера Арсенал, който обаче е с мач по-малко. Тимът на Хосеп Гуардиола не остави съмнение в превъзходството си на "Виталити Стейдиъм".

В 15-ата минута Гюндоган изведе Фодън, който шутира, вратарят спаси, но топката попадна на пътя на Холанд. Норвежецът удари греда, а Алварес не сбърка при добавката. Попадението даде още по-голяма увереност на гостите, които продължиха да мачкат съперника си.

В 29-ата минута Гюндоган центрира към Фодън, който отклони топката към Холанд и нападателят отблизо без проблем удвои резултата с 27-ия си гол в първенството от началото на сезона. Така 13 кръга преди края, той стана най-резултатният играч на тима в рамките на един сезон, подобрявайки постижението на Серхио Агуеро.

Секунди преди почивката Сити направи резултата класически. Играчите на "черешките" сбъркаха в собствената си половина, което позволи на Фодън да се озове на отлична позиция и да реализира в своя мач №200 за отбора.

В 51-ата минута защитниците на домакините не успяха да изчистят топката от наказателното поле, Алварес стреля, а Мефъм отклони удара в собствената си врата.

"Гражданите" видимо се успокоиха от комфортния си аванс, което позволи на Борнемут да стигне до почетен гол. В 83-ата минута Земура проби тляво и центрира, Соланке отклони топката, което попречи на Диаш да се намеси по най-добрия начин и Лерма не остави шанс на Едерсон.

Поражението прати Борнемут в зоната на изпадащите, но само на точка от спасителното 17-о място.