Манчестър Сити може да е избегнал съперник от Висшата лига в петия кръг на ФА Къп, но мениджърът Пеп Гуардиола не смята, че класирането им напред в надпреварата е гарантирано срещу отбора от Чемпиъншип Бристъл Сити, който е в серия от 12 мача без загуба.

Бристъл Сити, чийто треньор е Найджъл Пиърсън, е непобеден във всички турнири от последната седмица на декември, като се изкачи до 13-о място в класирането на шампионата във второто ниво на английския футбол.

Последният път, когато двата отбора се изправиха един срещу друг на стадион "Аштън Гейт", Манчестър Сити победи Бристъл Сити с 3:2 в реванша от полуфиналите за Купата на Лигата през 2018-а по пътя си към първия трофей на Гуардиола с английския клуб.

"От моя опит в тази страна през последните шест години, когато играеш във ФА Къп срещу отбор от Чемпиъншип, винаги е трудно. Да играеш у дома е малко по-различно", каза Гуардиола преди сблъсъка във вторник.

"Последните 12 мача са без поражение. Това означава, че са добър отбор. Мениджърът им има опит, справяше се много добре с Лестър и Уотфорд, когато беше там преди един-два сезона. Това е финал. ФА Къп е наистина важен турнири, така че утре излизаме срещу сериозен отбор", добави той.