Въпреки че не спира да разбива мрежите във Висшата лига, норвежецът Ерлинг Халанд се готви да подпише астрономически спонсорски договор, който ще му донесе повече от 20 милиона евро.

На 31 декември отношенията между Халанд и Nike приключиха, така че норвежецът остана без маркови бутонки. От този момент нататък започна "война" между най-важните компании, за да се опитат да съблазнят стрелеца от отбора на Пеп Гуардиола.

Според The ​​Athletic тази война ще приключи, тъй като Халанд скоро ще поднови договора си с Nike в замяна на годишен договор от 23 милиона евро. По този начин норвежецът ще формира дуо за марката заедно с французина Килиан Мбапе.

Договорът, който Ерлинг ще получи, ще го постави сред най-добре платените играчи в света. В момента тази класация се води от Неймар, който започна да получава 26 милиона евро на сезон, когато подписа договор с Puma през 2020 година, пише "Труд".

Малко по-назад се появява Лионел Меси с доживотния си договор с Adidas в замяна на 20 милиона евро, докато Кристиано Роналдо има същия тип договор с Nike, в замяна на 17 милиона.