Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че е емоционално изцеден, след като тимът му срази Байерн с 3:0 и изглежда сигурен за полуфиналите в Шампионската лига. 

Баварците допуснаха серия грешки в защита и бяха наказани. Родри вкара страхотен гол през първото полувреме, а през второто се разписаха Бернардо Силва и естествено Ерлинг Холанд. Пеп обаче не бърза да се радва. 

„Не беше никак лесно. Емоционално изцеден съм. Сякаш остарях с 10 години за един ден! Това бе невероятно изискващ мач. За 55-60 минути двубоят бе равностоен, като в отделни моменти те бяха по-добри от нас. Така бе в началото на второто полувреме, когато не успяхме да ги контролираме. Някак си обаче се адаптирахме и се подобрихме” заяви Гуардиола. 

„Резултатът е невероятен, но в Мюнхен трябва да направим нещо, за да не страдаме. Ще се стремим именно към това. Знам, че съперникът е специален и за да елиминираш толкова силен отбор трябва да изиграеш два топ-двубоя, а не един. Знам какво трябва да направим там. Ако не сме на ниво те могат да ни вкарат един, два или три гола. Играчите също го знаят” добави той. 

„Сега трябва да покажем характер и спокойствие. Сега се възползвахме от шансовете си на своя стадион, където през сезона сме отлични. Имахме своите моменти и бяхме достатъчно точни, когато трябваше. Същото обаче ще се опита да направи сега и Байерн. Работих там 3 години и знам за какво става въпрос. Ние трябва да отидем там и да се опитаме да вкараме голове и да спечелим. Ако не го направим ще ни бъде страшно трудно” каза още наставникът на Гражданите.