Лийдс ще трябва да демонстрира възможно най-доброто си представяне в защита, за да може дори да се надява да вземе точки при гостуването си на Манчестър Сити в събота в 35-ия кръг на Висшата лига, смята временният мениджър Сам Алардайс, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Алардайс бе привлечен официално в сряда в опит на ръководството на клуба да намери начин за спасението на отбор от изпадане. Лийдс заема 17-ата позиция във временното класиране във Висшата лига с 30 точки, колкото имат още Лестър и Нотингам.

Още в първия си мач начело опитният специалист ще има тежка задача срещу лидера Манчестър Сити.

„Надяваме се да намери свободни пространства и да им причиним някои проблеми. Не можем са си позволим да пропускаме шансове. Трябва да бъдем категорични и да бъдем възможно най-добри в защитен план“, каза 68-годишният Сам Алардайс.

„Трябва да покажем балансирана игра. Да не губим лесно топката, защото в противен план ще имаме проблеми срещу Манчестър Сити. Единственият начин да се вдигнем е да започнем да постигаме резултати. Ще опитаме да го направим още в събота, защото ни остават само четири мача, за да оцелеем във Висшата лига“, коментира още Алардайс.

Лийдс ще бъде без Стюарт Далас, Тайлър Адамс, Лиъм Купър и Люис Синистера за мача срещу Сити.