Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола би искал финансовите обвинения срещу клуба да бъдат разгледани „възможно най-скоро“, пише агенция „Ройтерс“.

Сити, който си осигури пета титла в английската Висша лига в последните шест сезона под ръководството на Гуардиола, през февруари бе обвинен в повече от 100 потенциални нарушения на финансовите правила на лигата между 2009-а и 2018 година. Клубът също така получи обвинение, че не съдейства на разследването от началото му през декември 2018-а, въпреки че отрича обвиненията.

„Бих искал Висшата лига и съдиите да направят нещо възможно най-скоро“, каза цитираният от БТА Пеп Гуардиола пред репортери преди гостуването на Брайтън.

„Тогава, ако сме направили нещо нередно, всички ще го знаят, а при условия, че нещата са такива, каквито ние вярваме – по правилния начин, тогава хората трябва да спрат да говорят за това. Бихме искали това да стане още утре“, добави испанският футболен треньор.

За Манчестър Сити, който беше придобит от базираната в Абу Даби City Football Group през 2008 година се твърди, че е нарушили правилата, свързани с предоставянето на точна финансова информация и „по-специално по отношение на приходите и оперативните разходи“.

„Да се надяваме, че не са толкова заети и съдиите ще могат да видят двете страни и да решат, защото в крайна сметка знам какво сме спечелили честно на терена и нямам никакви съмнения. Да не чакаме две години. Защо нещата да не станат по-бързо“, заяви още Пеп Гуардиола, който няма планове да напуска клуба.

Английският тим ще се изправи срещу италианския Интер във финала на Шампионската лига на 10 юни, а на 3 юни ще играе срещу Манчестър Юнайтед в сблъсък за трофея в турнира ФА Къп.

Снимка: БГНЕС