Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити, Пеп Гуардиола, влезе в историята снощи като третият мениджър, достигнал 100 победи в Шампионската лига, присъединявайки се към Карло Анчелоти и сър Алекс Фъргюсън като единствените, преминали магическата граница.

Трябваха му обаче само 158 мача (рекорд), за да има 100 успеха във визитката си в най-силния евротурнир. Фъргюсън има 102 победи от 190 мача, а Карло Анчелоти има 107 победи от 191 мача, като абсолютен лидер в списъка за всички времена по брой изиграни мачове в мултимилионния елит.

За Гуардиола с вчерашната победа на Манчестър Сити срещу Реал Мадрид (4:0) негов тим ще играе на четвърти финал, припомня "Труд". В кариерата си, освен в Барселона, Пеп е треньор и на Байерн Мюнхен, преди да дойде в Манчестър Сити, а този сезон е на прага на "требъл", защото е на една победа от нова титла във Висшата лига, четвърта за последните пет години, а също така тимът ще играе и на финала на ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

Според изявлението на Пеп Гуардиола след мача, играчите на Манчестър Сити са имали допълнително вдъхновение от миналогодишното поражение от Реал Мадрид в Шампионската лига, когато "гражданите" загубиха спечелен мач.

„Играем с болка от миналия сезон“, каза Пеп Гуардиола след мача. „Разговаряхме преди да излезем на терена и им казах: Искате ли да играете срещу Интер или не?“ Запитайте се. Ако играеш 90 минути с мисълта, че искаш да играеш срещу Интер, тогава ще победиш Реал Мадрид. Момчетата играха с дух. Четири поредни години спечелихме Карабао към. Това е невероятна подробност за този отбор, което означава, че сме скромни и приемаме сериозно всяко състезание", каза Пеп след мача. 

Каталунецът има висока оценка за Бернардо Силва, който с двата гола през първото полувреме беше ключът към победата. "Бернардо Силва е един от най-добрите футболисти, които съм виждал в живота си", каза Гуардиола.