Мениджърът на новия английски шампион Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали съперника за европейската титла във финала на Шампионската лига на 10 юни в Истанбул Интер, като посочи, че "нерадзурите" са го впечатлили с начина, по който играят.

Гуардиола каза, че Манчестър Сити трябва да изиграе най-добрия мач, за да стигне до Ушатата, защото Интер има капацитета да ги победи и има повече опит от подобни финални мачове с три европейски титли в историята си.

„Започнах да гледам няколко минути Интер, някои ситуации ме впечатлиха. Те ме впечатлиха с маниера и езика на тялото си. След като започнах да ги гледам, се обадих на приятели в Италия, за да ми кажат мнението си за Интер и всички ми казаха, че са много сериозни и не трябва да ги подценяваме. Но нямаше нужда да ми го казват, защото вече разбрах с кого си имаме работа. И това само след няколко минути и няколко ситуации, които разгледах. Естествено, Интер може да ни победи. „Те имат три европейски титли, а ние нямаме нито една, така че ще трябва да изиграем най-добрия мач, за да не им позволим да направят това“, каза цитираният от "Труд" Гуардиола.

Интер ще играе на финал в Шампионска лига за шести път, първи от 2010 г., докато за Манчестър Сити това ще бъде втори финал в Шампионска лига, след като загуби през 2021 г. Сити вече спечели титлата във Висшата лига и чака първия си финал за Купата на Англия следващия уикенд, а след това и финала на Шампионската лига за евентуален требъл, за да стане вторият английски клуб след Манчестър Юнайтед от 1998/99, който ще направи това.