Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че е заявил на играчите си да сграбчат възможността, която се открива веднъж в живота.

В събота "гражданите" победиха с 2:1 градския си съперник Манчестър Юнайтед в първия в историята манчестърски финал за купата на Англия и добавиха втори трофей във витрината си този сезон, след като вече взеха и титлата във Висшата лига.

Другата събота Сити може да спечели и Шампионската лига, ако победи във финала италианския Интер. По този начин "небесносините" ще постигнат едва втория в историята на английския футбол требъл от титла, купа и Шампионска лига.

"В момента сме в позиция, в която вероятно няма да бъдем никога повече", каза пред репортери Гуардиола, който спечели 11-ото си отличие като мениджър на Манчестър Сити.

"Нищо обаче няма да бъде готово, докато не спечелим Шампионската лига. За да получим признание, трябва да я спечелим. Да спечелим купата на Англия е нещо специално. Днес е първият път, в който аз мога да говоря за требъл. Той е само на един мач от нас", заяви испанецът, който е постигал подобен успех по време на престоя си в Барселона.

"Вече мисля само за това какво да направим, за да победим Интер. Говорил съм с играчите ми много пъти. Трябва да забравим какво вече се е случило и да се фокусираме само върху предстоящия мач", добави испанецът.