Халфът на Манчестър Сити Родри заяви, че играе най-добрия си футбол, докато отборът се опитва да постигне исторически требъл този сезон. Шампионът на Висшата лига ще се изправи срещу Интер Милано на финала на Шампионската лига в събота.

26-годишният испански полузащитник и неговите съотборници могат да завоюват третия си трофей срещу Интер в Истанбул, където Сити може да бъде изравни постижението на Манчестър Юнайтед през сезон 1998/1999 с три титли за една кампания.

Родри се присъедини към Сити през 2019 година от Атлетико Мадрид в сделка на стойност около 50 милиона лири и спечели три титли във Висшата лига.

"Чувствам се в най-добрия си момент – физически, психически, а по начина, по който разбирам играта", каза Родри след победата над Манчестър Юнайтед с 2:1 на финала за ФА Къп на "Уембли".

"Опитвах се да израствам и да се уча. Това е четвъртата ми година и имаше много уроци. Чувствам се по-зрял, но трябва и да побеждаваш. Не става въпрос само да играеш добре, а да си част от печеливш отбор", добави той.

Испанецът каза още, че Сити "се е опитал да научи много от миналото", след като се доближи до трофея в Шампионската лига през последните сезони. Тимът игра финал в турнира през 2021-а, където претърпя поражение с 0:1 от Челси в Порто. Но сега отборът е фаворит да победи Интер, след като спечели петата си титла във Висшата лига за шест сезона миналия месец.

"Пеп каза, че няма да бъдеш "голям, голям", ако не спечелиш Шампионската лига. Това е изпитът, който трябва да издържим отново. Предстои още един финал и ние сме готови. Дано всички момчета да бъдат себе си, да бъдат уверени, да дадат най-доброто от себе си и да се борят на финала", добави Родри.