Менижърътна Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, говори след загубата на неговия тим от Арсенал. "Топчиите" победиха "гражданите" в неделя в мача за "Къмюнити Шийлд". Испанският наставник не европейските шампиони не остана никак доволен от решението от новия сезон мачовете в Англия да имат по-големи продължения, за да се компенсират спиранията на играта и загубата на игрово време. 

Сити водеше с 1:0, но съдията на мача даде добавено време от 8 минути, което прерастна до 13, а в 11-ата минута лондончани успяха да изравнят и да спечелят трофея след дузпи.

"Очевидно трябва да свикваме с това. Моето усещане бе, не защото водехме с 1:0, че не се случи нищо особено, за да има продължение от осем минути. Това е добър въпрос за хората, които ръководят футбола, защото те не се консултират с треньорите и играчите за тези решения. Ние просто трябва да го приемем, и то при положение че играем толкова много мачове. Вече двубоите ще бъдат по минимум сто минути. След като днес не се случи нищо особено, а имаше цели осем минути продължение. Сега ще се добавя време и за всеки отбелязан гол. Ако резултатът е 4:3, добавяме по още 45 секунди за седем гола, което означава, че утре в девет сутринта все още ще сме на терена и ще играем", сподели цитираният от Фокус Гуардиола на пресконференцията си след мача.