След паузата с националния отбор на Норвегия Ерлинг Халанд започва да се подготвя за завръщането на клубния футбол във Висшата лига. Нападателят говори за времето си в Манчестър Сити и повече от специалната си връзка с Пеп Гуардиола: „Не винаги е приятно.“

Едва 23-годишният нападател чака двубоя срещу Уест Хям и галата за "Златната топка". В интервю за L'Equipe, където норвежецът говори за всичко, той коментира и отношението си към мениджъра: 

„Имаме много добри отношения. Разбира се, той е много взискателен в работата си, много е директен и честен в това, което казва, но това е неговият начин на управление. Във всеки случай, за да се развивате и напредвате, е по-добре някой да ви каже цялата истина за това директно. Аз го оценявам, защото показва, че той е напълно отдаден и страстен наставник,” започна цитираният от "Труд" нападател за L'Equipe.

Той добави, че няма проблеми с изискванията на Пеп: „Не винаги е приятно, но в същото време те изправя пред истината и знам, че целта му е да те направи по-добър играч. Но внимавайте, това се случва на работа. Навън има много смях, закачки, наистина. Има много усмивки и доказателството е как живеем като отбор от няколко години.”

Снимка: БГНЕС