Трябва да има по една „Златна топка“ за Лионел Меси и една за всички останали. Така се пошегува мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, преди да похвали бившия си играч и след това нападателя на „гражданите“ Ерлинг Халанд.

Меси направи някои от най-силните си години под ръководството на Пеп в Барселона между 2008 и 2012, като офанзивният футболист стана световен шампион като капитан на Аржентина на Мондиала в Катар миналия декември. Междувременно, Халанд вкара 52 гола в 53 мача в дебютния си сезон на „Етихад“ след присъединяването от Борусия Дортмунд миналото лято, като помогна на Сити да завоюва исторически требъл.

Смеейки се, Гуардиола каза: „“Златната топка“ трябва да бъде две секции – една за Меси, и една за останалите играчи“, сподели испанецът и впоследствие добави: „Холанд трябва да спечели, да, спечелихме требъл и той вкара 50, не знам, милиона гола. Но, разбира се, ако ми кажете кой е най-лошият сезон в кариерата на Меси? Това ще да е най-добрият за всички останали футболисти. И двамата заслужават наградата, какво да Ви кажа? Егоистично бих казал Холанд, защото той ни помогна да постигнем това, което завоювахме. Но ако Лео спечели, те станаха световни шампиони. Страхотно е, че толкова много играчи от Манчестър Сити ще бъдат там за първи път от много години и ще се борят за отличието. Това ни кара да се гордеем много“.

Възпитаниците на Гуардиола, които загубиха последните си три двубоя във всички турнири, посрещат Брайтън у дома в мач от Висшата лига утре, 21 октомври, от 17:00 часа българско време.