Разследването на Манчестър Сити от страна на Висшата лига продължава с много бавни темпове, но има развитие. Според “Дейли Мейл” двете страни са се договори за дата, на която клубът ще бъде изправен за изслушване пред независима комисия и тя ще бъде в края на следващото лято. Към шампиона на Англия има повдигнати 115 обвинения за нарушаване на финансовите правила в рамките на 14 сезона.

Разследването на “гражданите” започна през 2018 г. Запознати с развитието на ситуацията вярват, че процесът може да не бъде завършен до края на следващия сезон, когато договорът на Пеп Гуардиола с клуба изтича, пише Тема спорт. Разследването се извършва при възможно най-високи мерки за сигурност, като в момента то е на етап, в който се взимат показани от свидетели, което може да продължи до следващата пролет.

Ако процесът продължи в тези времеви рамки, присъда може да се очаква през лятото на 2025 г. Той обаче може да бъде отложен при неблагоприятно развитие за Ман Сити. Клубът няма право да обжалва пред Спортния арбитражен съд, но ще търси други алтернативи.

Причината отново да се заговори за разследването на “гражданите” стана наказанието, което получи Евертън. “Карамелите” бяха санкционирани с отнемане на 10 точки за едно нарушение на финансовите правила на Висшата лига. Според мнозина, ако бъдат използвани същите критерии, Манчестър Сити би трябвало да бъде изхвърлен от елита.

Снимка: БГНЕС