В Ман Сити останаха бесни на съдията Саймън Купър, който в добавеното време на трилъра с Тотнъм, завършил 3:3, лиши шампионите от чиста голова възможност. 

Реферът първо пусна авантаж след нарушение срещу Ерлинг Холанд, но секунди по-късно, след като Джак Грийлиш се измъкваше сам срещу вратаря, той спря играта. 

Домакините побесняха, като Холанд получи жълт картон за реакцията, а след края на мача продължи да крещи преди да се  втурне бесен към тунела. Анализаторите също нямаха обяснение за действията на рефера. 

„Не разбирам. Съдията първо показа, че дава авантаж, Грийлиш не е в засада при паса на Холанд и след това изведнъж спря играта. Наистина не ми е ясно. По лицето на четвъртия съдия  също се видя, че той разбра грешката на колегата си. За мен логичното е, ако имаш някакви съмнения пусни ситуацията да продължи и да завърши, а след това можеш да я върнеш и ВАР да се намеси“ заяви Мика Ричардс. 

„Това е голяма грешка. Реферът сбърка наистина сериозно. Първо пусна авантаж, което бе отлично, но след това реши да спре ситуацията. В Сити обаче сами са си виновни, защото можепа да решат всичко много по-рано“ добави Рой Кийн. 

Мениджърът Пеп Гуардиола успя да сдържи острата си реакция след мача. „Не искам да коментирам в стил „Микел Артета“. Трудно е за разбиране, защото реферът спира играта, след като малко преди това е показал, че тя трябва да продължи. Наистина не ми е ясно“.