Рой Кийн вече не е толкова сигурен, че Манчестър Сити ще спечели нова титла във Висшата лига. 

Гражданите започнаха често да грешат и да губят точки напоследък, което ги остави на 3 точки от лидера Арсенал, макар че до края на сезона има твърде много време и през миналата кампания ситуацията бе подобна. 

„Със сигурност не бих заложил срещу тях, но започвам да се съмнявам, че Ман Сити ще защити титлата си. И разбира се има причина никой да не е ставал шампион 4 пъти поред, защото е невероятно трудно да запазиш същата амбиция и желание, а и има и фактори като контузиите например, които влияят“ заяви Кийн след драматичното 3:3 на шампионите с Тотнъм вчера. 

„Определено започвам да следя внимателно Арсенал и Ливърпул, но най-вече Арсенал, защото те са силни, имат широчина, а и опита от миналия сезон“ добави той. 

Джейми Карагър се съгласи донякъде. „Все още смятам, че Сити са големите фаворити, защото и друг път сме виждали как във втората част на сезона печелят 10 или 12 поредни мача и се откъсват. Арсенал наистина е по-опитен от миналия сезон, а и Ливърпул знае как да печели, но до голяма степен всичко ще зависи от състоянието на Сити в последните месеци от кампанията“.