Манчестър Сити продължава гонитбата на лидерите, побеждавайки с 2:0 Шефилд Юнайтед в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. С головете през двете полувремена Родри и Хулиан Алварес донесоха успеха на шампионите. Така тимът на Хосеп Гуардиола излезе на трето място в класирането, само на 2 точки зад лидера Ливърпул и с по-добра голова разлика от Арсенал, който остана четвърти.

"Гражданите" започнаха по-активно, подлагайки съперника си на натиск и съвсем логично откриха резултата в 14-ата минута. Родри пое топката в половината на гостите, напредна добре и от границата на наказателното поле отправи неспасяум шут в долния десен ъгъл на вратата.

Веднага след това Алварес имаше шанс да удвои преднината, но ударът му с глава не попадна в целта. Последваха нови две възможности за Сити, които бяха пропуснати от Бернардо Силва и Кайл Уокър.

"Небесносините" продължиха да диктуват събитията на терена и след почивката. Още при първата си атака след подновяването на играта Родри имаше пшанс да обстрелва вратата на „остриетата”, но без успех. Малко по-късно Хулиан Алварес също стреля, но и той не сполучи.

Аржентинският национал все пак успя да се разпише в 61-ата минута и до голяма степен да предреши крайния победител в двубоя. Резервата Оскар Боб изведе по отличен начин Фоудън отляво, английският национал напредна няколко метра в пеналта и предостави топката на връхлитащия Алварес, който от два метра на празна врата вкара за 2:0.

Манчестър Сити - Шефилд Юнайтед  2:0

Голмайстори: 1:0 Родри (14), 2:0 Алварес (61)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Аке, Гвардиол, Ковачич, Родри, Силва, Фоудън, Грийлиш, Алварес

Шефилд Юн: Фодерингам, Балдок, Робинсън, Тръсти, Боли , Соуса, Норууд, Томас, Слимани, Бруукс, Осула