Мениджърът Пеп Гуардиола отхвърли коментарите, че воденият от него Манчестър Сити мисли само за това как да се завърне на върха във Висшата лига, докато се подготвя за мача у дома срещу борещия се оцеляване в елита отбор на Евертън.

Шампионите могат да се изкачат на първо място в класирането поне за няколко часа, ако победят "карамелите" в съботния ранен следобед на стадион "Етихад". Няколко часа по-късно Ливърпул играе пред собствена публика срещу Бърнли.

"Трябва да продължим, както сме правили в продължение на много години. Нивото ни е повече от прилично, ние играехме добре, дори когато не печелехме. Ситуацията беше подобна беше през целия сезон, но утре се събуждаме и отиваме директно да играем  мач, така че трябва да сме готови. Евертън винаги постига добри резултати тук. Не знам защо. Може би са добри, така че трябва да сме готови", коментира испанският специалист пред медиите в петък.
 
Евертън няма победа във Висшата лига от средата на декември и е застрашен от изпадане след отнемането на 10 точки от актива на клуба от Мърсисайд.

Звездите на "небесносините" Ерлинг Халанд и Кевин де Бройне са напълно готови да започнат първия си домакински мач заедно през този сезон.