Ерлинг Халанд се нуждае от футболист като Кевин Де Бройне, заяви мениджърът Хосеп Гуардиола след победата с 6:2 над Лутън Таун в мач за Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА). Норвежецът отбеляза пет гола, като белгийският халф имаше ключов принос за четири от тях.

"Какво мога да кажа? Много, много добър, дори перфектен мач", заяви Гуардиола в интервю за ITV Sport.

"Ерлинг Халанд бе невероятен. Неговите взаимодействия с Кевин Де Бройне бяха перфектни и създавахме много пространства зад защитата. Връзката помежду им е рядко виждана. Ерлинг се нуждае от футболисти като Кевин около себе си. Кевин пък се нуждае от движението на хора като Ерлинг.

"Направихме наистина добър мач на място, на което не се играе лесно. Хубавото е, че вече сме четвъртфиналисти".

Лутън успя да се върне в мача след хеттрика на Халанд с два гола, но Сити отбеляза още три пъти и закономерно преодоля този съперник по пътя към трофея. Мениджърът на домакините Роб Едуардс каза, че в този двубой Сити са били перфектни.

"Халанд и Де Бройне играха невероятно. Използваха пространствата, които им даваме и това проработи добре за тях. Нашите футболисти се бориха смело и следваха начертания план. Няма да се променим и ще продължаваме да израстваме", заяви Едуардс.