Манчетър Сити разби с 5:1 Лутън в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Даики Хашиока си отбеляза автогол след удар на Ерлинг Холанд, а Матео Ковачич, самият норвежец, Жереми Доку и Йошко Гвардиол също бяха точни за успеха. Почетното попадение за „шапкарите“ бе дело на Рос Баркли.

С победата шампионите поне временно излязоха на първо място в класирането, преди утрешните двубои на Ливърпул и Арсенал.

Манчестър Сити откри резултата още във 2-ата минута. Холанд шутира крайно неточно, но след получилия се рикошет в лицето на Хишиока, топката влетя във вратата на гостите.

Малко след това Гвардиол получи чудесен пас на границата на наказателното поле и нанесе мощен удар, но Камински успя да избие в корнер. В 14-ата минута Сити организира нова добра атака, при която Доку навлезе в пеналта и върна топката на точката към дузпата, където Матеуш Нунеш стреля, но вратарят на Лутън отново се справи.

В 26-ата минута Кевин де Бройне отклони към Рубен Диаш, който не се поколеба да отправи силен удар, но отново бе отразен. После белгиецът пусна великолепен извеждащ пас към Матеус Нунеш, който шутира по диагонала, но топката се отби от десния страничен стълб на вратата.

В края на полувремето Доку намери Кевин де Бройне, който веднага стреля с десния крак, но Камински успя да спаси и топката излезе в корнер.

Първото по-добро положение през втората част дойде в 58-а минута, след като Манчестър Сити добре задържа топката, преди да достигне до Рубен Диаш. Защитникът, който с първото докосване стреля с левия крак в далечния ъгъл, но опитът му премина на сантиметри от дясната греда.

В 63-ата минута „гражданите“ изпълниха корнер, като Ковачич бе намерен в наказателното поле, а хърватинът стреля веднага и отбеляза красив гол. Малко по-късно Лутън организира най-добрата си атака, а Уудроу получи и шутира в далечния ъгъл, като Едерсон само изгледа топката, която се отби от напречната му греда.

В 75-ата минута Доку преодоля с лекота Фред Онийендинма, който закъсня с намесата си и фаулира белгийския национал, а главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Ерлинг Холанд, който без проблем направи 3:0.

В 81-ата минута Матеуш Нунеш сгреши, а Рос Баркли се възползва и демонстрира добра техника срещу Рубен Диаш, след което завърши с левия крак по диагонала за да намали резултата.

В 87-ата минута Доку показа великолепна техника, като преодоля няколко съперникови играчи и завърши с точен удар в долния десен ъгъл на вратата. Във втората минута на добавеното време Камински демонстрира страхотен рефлекс, отразявайки шут на Хулиан Алварес.

Секунди след това Гвардиол овладя елегантно подаване на Доку и стреля неспасяемо топката под напречната греда, оформяйки крайното 5:1 за Манчестър Сити.