Нападателят на Рома Стефан Ел Шаарави не спести добрите си думи по адрес на Барселона преди сблъсъка на двата отбора в 1/4-финалите на Шампионската лига.

"Знаем, че ще ни е трудно срещу Барселона на "Камп Ноу", но няма какво да губим. Трябва да демонстрираме своя характер, да се трудим и да използваме всяка възможност, която ще получим.

Нужно е да помним, че сблъсъкът продължава 180 минути, така че трябва да постигнем добър резултат в Барселона, мислейки за реванша у дома. Трябва внимателно да следим комбинациите на съперника с топката и това, какво върши Меси.

Сега той е най-добрият и не говоря само за Барса, а за световния футбол като цяло. Ние ще се изправим срещу най-силния. Всеки път, когато Меси докосва топката, той е способен да сътвори нещо специално. Ето защо трябва да действаме по подходящия начин и да ограничим влиянието му в хода на мача", каза Ел Шаарави.

Утре Рома гостува на Барселона на "Камп Ноу" в първи двубой от 1/4-финалите на Шампионската лига. Двубоят ще започне в традиционното за турнира време - 21:45 часа.