Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо бе доста разочарован след тежкото поражение с 1:4 при гостуването на Барселона в снощния първи 1/4-финален мач от Шампионската лига между двата тима.
 

Той също така разкритикува както своите играчи, така и съдията, като отбеляза, че каталунците са достатъчно силен отбор и нямат нужда от помощ. Вместо това домакините получиха страхотен подарък от италианците, след като първите им два гола бяха автоголове. 

"Барселона е много силен отбор и няма нужда от помощ, но в този случай те получиха такава както от съдията, така и от самите нас", коментира специалистът на пресконференцията след срещата.

"Представихме се цялостно добре, но направихме много наивни грешки и си платихме много скъпо за тях. Не мога да се оплача от отношението и характера на момчетата, защото те се опитаха да дадат всичко от себе си".

"Според мен резултатът е прекалено суров, като се има на предвид представянето ни. Ние обаче действахме твърде бавно и наивно на моменти. Трябваше да подходим съвсем различно в определени ситуации".

"Имахме няколко шанса за гол, които също така не успяхме да оползотворим. Трябва да бъдем по-ефективни пред гола, защото срещу нас има безмилостен отбор".