На футболисти от Рома и Фиорентина е било забранено от местните власти да напускат Италия във връзка с мачове на националния отбор заради заразени с коронавирус техни съотборници в двата италиански клуба, съобщават местните медии.

АНСА пише, че играчите на Фиорентина няма да пътуват извън Италия, след като "виолетовите" потвърдиха в петък, че нападателят Хосе Кайехон е с положителен тест за коронавирус. Здравните власти в областта Тоскана препоръчаха на всички съотборници на Кайехон да останат под карантина за поне 10 дни.

"Гадзета дело Спорт" съобщава, че ситуацията в Рома е подобна, след като нападателят на "вълците" Един Джеко също е с положителна проба за Covid-19.

От Фиорентина заявиха, че имат общо 13 национални състезатели от различни държави, включително Ерик Пулгар (Чили), Софиан Амрабат (Мароко) и двамата сърби Никола Миленкович и Душан Влахович, пише БНР.

Сърбия е домакин на Шотландия в плейоф за класиране на Евро 2020 в четвъртък, докато Чили се изправя срещу Перу и Венецуела в световни квалификации в следващите 10 дни.

Албанецът Мараш Кумбула и арменецът Хенрих Мхитарян, както и още няколко италианци са националите от Рома, които няма да напускат Рим в следващите близо две седмици.