Рома – Интер, мач от 17-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико", начало: 13.30 часа наше време

Вероятни състави:

Рома: Лопес, Ибанес, Смолинг, Манчини, Карсдорп, Вилар, Верету, Спинацола, Пелегрини, Мхитарян, Джеко
Треньор: Пауло Фонсека

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Видал, Дармиан, Лукаку, Мартинес
Треньор: Антонио Конте

Прогноза на Gol.bg:

Рома и Интер се изправят един срещу друг в голямото дерби от кръга в Серия "А". Сблъсъкът в Рим е очакван с огромен интерес, защото отборите в челото са много близо един до друг. "Вълците" заемат 3-то място с 33 точки, докато "нерадзурите" са 2-ри с 36 т. и изостават с 4 пункта от лидера Милан, който снощи победи с 2:0 Торино у дома.

Треньорът на римляните Пауло Фонсека няма да може да разчита за мача на Калафиори, Сантон, Педро и Дзаниоло, който още се възстановява от тежка контузия. Извън сметките на Антонио Конте са Весино и Д‘Амброзио.

Рома влиза в мача в серия от 3 поредни победи (3:1 над Кротоне, 1:0 над Сампдория и 3:2 над Каляри). На "Олимпико" столичани са много силни през този сезон и имат 6 победи и 2 равенства (0:0 със Сасуоло и 2:2 с Ювентус).

От своя страна Интер беше в серия от 8 поредни успехи в Серия "А", преди загубата с 1:2 от Сампдория в последния кръг. Това е и единственото поражение на "нерадзурите" през шампионата далеч от "Джузепе Меаца".

Интересното е, че последните 5 мача между двата отбора неизменно завършват наравно, а в тази серия на стадион "Олимпико" ремитата неизменно са при резултат 2:2.

"Нерадзурите" имат само една победа в калчото в дома на "вълците" за изминалото десетилетие – 3:1 през 2017 г. В останалите случаи Рома има 5 победи, равенствата също са 5.

Нашата прогноза е, че днес двата отбора отново няма да се победят.

Прогноза: Рома – Интер 1:1