Треньорът на Рома Пауло Фонсека вярва, че тимът му е имал правилния тактически подход към срещата с Манчестър Юнайтед, който "вълците" загубиха с 6:2 в първия 1/2-финал от турнира Лига Европа.

Джалоросите водеха с 2-1 на полувремето, но загубиха Джордан Верету, Пау Лопес и Леонардо Спинацола заради контузии още в първите 37 минути. Това остави тима без никакви опции за промени през второто полувреме.

„Много тежко поражение, очевидно е. Мисля, че имахме добро първо полувреме, но не издържахме през второто“, каза Фонсека пред Sky Sport Italia.

„Загубихме трима играчи и нямахме повече смени. Амаду Диауара и Крис Смолинг се мъчеха, но не можах да ги заменя. Беше много трудно второто полувреме за нас. Трудно е да се обясни как направихме това първо полувреме и след това излязохме за второто без никаква агресия, правейки много грешки, оставяйки място."

„Когато вкараха третия гол, отборът нямаше психическа сила да се изправи на крака. И без това е трудно да играем срещу отбор като Манчестър Юнайтед, камо ли когато не можем да направим никакви промени. Мисля, че е много положително, че стигнахме до полуфинала и изиграхме това първо полувреме в Манчестър. Това доказва, че отборът може да играе добре."

„Не вярвам, че това беше тактически проблем. Както показахме през първото полувреме, на практика не допуснахме шансове на Манчестър. Изборът ни беше логичен. Загубихме важни играчи в началото и след това нямахме психическа сила през второто полувреме. Мисля, че това беше проблемът. "

На въпрос как би могъл да вдигне играчите за реванша, Фонсека зави: "Трудно е. Дори не знаем кои играчи ще имаме на разположение за следващия мач, така че става въпрос за връщане на колкото се може повече хора в игра, това е основната ми грижа в момента."

Фонсека беше попитан дали това представлява края на двете му години в Рома, особено на фона на спекулациите, че Маурицио Сари ще поеме клуба.

"Ще видим. Понастоящем е трудно да се говори, но мисля, че ще дойде време и за това. Сега не е подходящият момент да го обсъждаме."