Най-богатият клуб в света – Нюкасъл, иска Жозе Моуриньо за мениджър, твърди Il Messaggero.

"Свраките" се оглеждат за заместник на Стив Брус и треньорът на Рома заема челни позиции в списъка им. Според новите шефове, той значително ще повиши имиджа на "черно-белите". Специалния пое "вълците" преди началото на настоящия сезон и има договор до 2024 г., но бързо може да си тръгне от "Олимпико" при изгодна оферта от "Сейнт Джеймсис Парк".

Моуриньо има богат опит във Висшата лига, където е бил начело на Челси на два пъти, на Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Останалите спрягани имена за нов мениджър на Нюкасъл са Антонио Конте, който в момента е свободен, Брендън Роджърс от Лестър, Франк Лампард (свободен), Люсиен Фавър (свободен), Стивън Джерард (Глазгоу Рейнджърс), Греъм Потър (Брайтън), Роберто Манчини (Италия), Рафаел Бенитес (Евертън), Зинедин Зидан (свободен) и др.

Според бившия национал на Англия – Дани Милс, Моуриньо е най-подходящ за поста. "Ако клубът е готов да отдели пари за изграждането на отбор, който да успешен, тогава бих поканил Моуриньо. С достатъчно средства и пълна свобода, Жозе ще доведе отбора до успех по-бързо от всеки друг", заяви Милс.

"Ако Нюкасъл не иска да губи време в борба за спасение и зона Европа, а бързо се цели поне в Топ 3, Жозе е идеалният вариант. Трябва да му се дадат пари, за да купи играчите, от които се нуждае. Той е един от малкото треньори, които могат да си го позволят. Само за седмица може да създаде отличен тим. Играта може да не е блестяща, но победите определено ще дойдат с него", добави Милс. 

Снимка: БГНЕС