Нападателят на Рома Тами Ейбрахам смята, че Жозе Моуриньо го е превърнал в „чудовище“ и по-агресивен играч.

Ейбрахам напусна Челси, за да премине в италианската столица през лятото и има пет гола до тук през сезона. Спадът във формата на Рома съвпадна и с неособено добър период за нападателя, който има само един гол в последните си осем мача. Но решението на 24-годишния футболист да напусне Висшата лига продължава да бъде оправдавано на международно ниво – Ейбрахам участва при победата на Англия над Албания с 5:0 в петък.

Запитан относно това на какво го е научил Моуриньо до момента на „Олимпико“, той отвърна: „Просто бъди чудовище! Мисля, че едно от нещата, които каза беше, че аз съм се държа твърде приятно като играч и че трябва да покажа тази агресивност с натрупване на годините като нападател. Невинаги трябва да си приятелски настроен, а се нуждаеш и от характер, от присъствието да всяваш смут в противниковите защити и мисля, че това е нещо, с което постепенно започвам да свиквам и да ставам по-добър. Винаги е трудно, когато отиваш в друга държава с различна култура. Надявам се да продължа по същия начин“.

Ейбрахам се появи от резервната скамейка на мястото на Хари Кейн, който отбеляза хеттрик при победата над Албания. Той има вече девет мача и два гола за Англия и ще се надява да започне като титуляр срещу Сан Марино в понеделник вечер – „Трите лъва“ се нуждаят от равенство, за да си гарантират класиране за Мондиал 2022.

„Да, винаги вярвам в себе си, защото във футбола всичко е възможно. За мен всичко опира до това да съм готов. Във футбола винаги има случаи на травми или лоши периоди, така че трябва да си готов да замениш даден играч. Кейн е феноменален, всички са щастливи за него и от това, че вкара хеттрик. Той е един от играчите, на които наистина се възхищавам, надявам се да вкара още голове за националния отбор“, завърши нападателят на Рома.