Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обвини футболистите си за драматичната загуба с 3:4 от Ювентус в дербито от 21-ия кръг на Серия "А".

Двата отбора сътвориха истински трилър на стадион "Олимпико", като "бианконерите" губиха с 1:3, но в рамките на седем минути нанизаха три гола, за да спечелят сблъсъка. При резултат 3:4 "Вълците" изпуснаха и дузпа, заради която Матайс де Лихт беше изгонен от игра за втори жълт картон. Но и това не помогна на римляните да стигнат поне до точка.

"Контролирахме мача в продължение на 70 минути. Играехме добре и още от самото начало започнахме силно. Идеята ни бе да пресираме високо, да контролираме темпото и да имаме инициативата. Всичко вървеше добре до 70-ата минута, след това се сринахме психически. Голът за 3:2 ни уби. Феликс изигра силен мач, който обаче завърши със спринта срещу Куадрадо. Тогава го замених, но резервата му обърка всичко. Когато им позволихме да вкарат за 3:2, отбор със силна психика като Ювентус показа характер. При нас се настани страхът. Това е психологически комплекс. За мен не бе проблем, че ни вкараха гол, но за моите играчи се оказа, че това е проблем. В крайна сметка, когато объркаш нещата, трябва да покажеш характер и да се изправиш на крака. Но хората в моята съблекалня са твърде добри, твърде слаби. Казах им, че ако мачът бе завършил в 70-ата минута, щях да ги похваля за невероятното представяне. За съжаление, това не бе така", заяви Моуриньо.

Снимка: БГНЕС