Жозе Моуриньо често се ядосва. Но никога не го е правил както след поражението на Рома срещу Интер Милано в турнира за Купата на Италия (2-0) само преди два дни. Португалецът не се сдържал и се развикал на всички, включително - на физиотерапевти и мениджъри. 

„Искам да знам защо, играейки очи в очи с Интер, прецакахте първите десет минути!”, каза той първо на тези, които започнали като титуляри на терена. Но цитираният от "Труд" Моуриньо, възползвайки се от случая, не се ограничи до мача за Купата, а се възползва от възможността да направи равносметка на многото неща. „И искам да знам защо, също и срещу Милан, се прецакахте за 10 минути! Всички, никой не е изключен“!, възпроизвежда крясъците му Corriere dello Sport.

„Искам да знам защо от две години сте малки срещу големите. Ако сме малки, реферите се отнасят с нас като с малки! Отнасят се с Рома като с дете. Интер е супер отбор, но вие се прецакахте! Най-големият недостатък на един мъж е липсата на топки, липсата на личност. Страхувате ли се от мачове като този? Тогава отидете в Серия C, където никога няма да намерите шампиони, най-добрите стадиони или напрежението на страхотния футбол. Вие сте хора без топки. Най-лошото нещо за един човек!"