Треньорът на Рома Жозе Моуриньо се оплака от изкуствения терен на стадион "Аспмюра" в Бодьо, където неговият отбор отстъпи с 1:2 в първи четвъртфинал в турнира Лига на Конференциите. Но въпреки поражението, той смята Рома за фаворит за класиране на полуфинал, макар в трите си мача до момента, норвежците да имат две победи и една среща да завърши наравно 2:2. Двата отбора бяха заедно и в една предварителна група, където се срещнаха и с българския ЦСКА.

"Двата гола бяха от статично положение и от рикошет. Ние също вкарваме много голове от статични положения. Хубаво е да вкараш от статично, лошо е да пропуснеш, разбира се. Първият гол обаче беше просто нелеп, заяви цитираният от БТА Жозе Моуриньо след поражението.

"Честно казано, след мача най-много ме тревожи контузията на Манчини. И тази контузия е причинена от изкуствената трева, на която играхме, каза португалският специалист.

Джанлука Манчини беше сменен от Крис Смолинг в 69-ата минута, но няма яснота за степента на увреждането и треньорът заяви, че ще се нуждае преглед със скенер или резонанс. На пръв поглед нещата изглеждат зле за коляното на италианския национал.

"Загубихме с 1:2, имаме реванш, който трябва да играем на "Олимпико" пред нашите фенове. Нямам проблем да кажа в момента, че сме фаворити за достигане до полуфинал, каза още Моуриньо. Имам пълна вяра в моите играчи, в подкрепата на нашите фенове. Очевидно Бодьо/Глимт е труден отбор за елиминиране, но също така вярвам, че УЕФА ще ни сложи добър съдия и добър страничен съдия в реванша", заяви Жозе Моуриньо и уточни, че има предвид предишната среща на двата състава във Вечния град.

"Когато играхме в Рим срещу тях, имаше две много чисти дузпи за нас, които реферът не видя. Докато сега имаше две наши атаки, спрени с несъществуващи засади. А първото полувреме завърши със ситуация, когато флагът за засада беше вдигнат и сочеше тъч. Това само ви показва нивото на съдиите в този мач, коментира иронично португалецът.

Попитан дали е доволен от представянето на Лука Пелегрини, който вкара вчера гола за Рома, Моуриньо отвърна: "Той трябва да бележи повече. Като имаме предвид качествата му, наистина трябва да вкарва повече голове".

Снимка: БГНЕС