Треньорът на италианския Рома Жозе Моуриньо призна, че е бил наранен от начина, по който се раздели с английския Тотнъм, но няма лоши чувство към ръководството на клуба.

Моуриньо бе уволнен от Тотнъм през април 2021 година след 17 месеца начело, въпреки че тимът се готвеше за финал срещу Манчестър Сити в турнира за Купата на лигата в Англия. Сега за отбора на Рома предстои да играе финал в Лигата на конференциите срещу Фейенорд, а пред телевизия Sky Sports, Моуриньо се пошегува по темата.

„Вече съм в зрелостта на моята кариера и живот. Нямам лоши чувства. Опитвам се за приемам нещата такива каквито са. Но да, болеше“, каза Жозе Моуриньо по повод случилото се с лондонския клуб.

„Понякога реагирам по смешен начин, когато говоря с английски журналисти. Шегувам се за класирането на финал, че се надявам този път да не ме уволнят, защото това не се случва на много треньори. Но нямам съжаления и нямам лоши чувства. В Тотнъм има много приятни хора и им желая всичко най-добро“, добави Моуриньо.

„Но мисля, че случилото се беше странно. Все пак това отвори за мен вратата към Рим и съм много щастлив, че съм тук. Разбира се, че бил искал да съм в позиция да се боря за трофеи или в Шампионската лига, но тук ме обичат и аз обичам хората в Рим. Чувствам се част от връзката между феновете и клуба. Много съм щастлив тук“, коментира още португалският специалист.