Отборът на Рома сложи край на серията си от шест поредни мача без победа за първенство. „Вълците“ спечелиха категорично с 3:0 гостуването си на Торино в последния 38-и кръг на Серия А. С успеха римляните си гарантираха петото или шестото място в крайното класиране, а с това и участие в Лига Европа.

Тами Ейбрахам се разписа на два пъти преди почивката. Едното от попаденията дойде след дузпа. След почивката Лоренцо Пелегрини оползотвори нов 11-метров наказателен удар и оформи крайния резултат.

С победата Рома е пети с 63 точки, наравно с Лацио, който посреща Верона в последния си шампионатен мач. Ако „орлите“ загубят, тимът на Жозе Моуриньо ще остане пети заради предимство в директните сблъсъци. Иначе за Рома предстои много важен мач- финала в Лигата на конференциите срещу Фейенорд.

В 19-ата минута Рома можеше да излезе напред в резултата. Мараш Кумбула засече с глава центриране в наказателното поле, но Етрит Бериша демонстрира феноменален рефлекс, така че да спаси.

В 33-тата минута по-активното начало на Рома даде резултат. Гостите поведоха чрез Ейбрахам. Нападателят беше изведен в наказателното поле и с хубав удар в левия ъгъл матира Бериша.

Пет минути преди края на първата част стражът на Торино извърши нарушение и Рома получи правото да бие дузпа. Ейбрахам застана зад топката и удвои преднината на римляните – 0:2.

В 78-ата минута съдията Масимилиано Ирати отново посочи бялата точка. Този път фалът извърши Алесандро Бонджорно. Лоренцо Пелегрини запази хладнокръвие и преодоля Бериша за крайното 3:0.