Футболистите на Рома изразиха радостта си след историческия триумф в първото издание на турнира Лига на конференциите. "Вълците" спечелиха първия си значим европейски трофей след победа на финала над Фейенорд с 1:0.

Защитникът Крис Смолинг е доволен, че тимът е зарадвал тифозите с успеха.
 
"Знаехме колко ценен ще бъде този трофей за всички в Рим и видяхте как се държахме заедно до самия край. Защитавахме се малко по-дълбоко в нашата половина, отколкото трябваше, но дори нападателите се връщаха и помагаха в защита. Всички знаеха, че трябва да спечелим. Рома не е печелила титла от доста време. Беше приятно да видим нашите фенове тук - тази купа е за тях", каза цитираният от БТА Смолинг, който бе избран за Играч на мача.

Вратарят Руи Патрисио имаше съществен принос за победата на финала с две ключови намеси в началото на второто полувреме.

"Това е първата ми европейска купа. Всички сме много щастливи - всеки играч даде своя принос днес. Това беше дълъг процес. Всеки ден надграждахме", каза Патрисио.

Нападателят Тами Ейбрахам е доволен, че е постигнал целите още в първия си сезон с екипа на Рома.
 
"След като преминах в Рома, казах, че искам да стигна до финал с отбора един ден и да го спечеля. Целта беше постигната още през първия сезон. Отдавам заслуга на моите партньори за отличния футбол. Страхотна работа, Нико, Крис и всички останали", каза Ейбрахам.

Снимка: БГНЕС